fredag 19. april 2013

Gelelokk med fraktalmønster - 1. forsøk

Denne oppskriften har jeg ennå ikke helt fått til - oppdaterer med bilde når det forhåpentligvis er en suksess!

Base:
1 dl vann
40 ml akasiehonning
1 stjerneanis

Eller:
2 dl helmelk
1/2 vaniljestang
1 stjerneanis

Kok opp til jevn lake. Kjøl ned. Miks inn 2g Xantana med stavmikser e.l. Det er avgjørende at Xantana "pudres inn" i væsken mens det mikses inn fort, ellers danner det seg klumper.

Sett væsken i kjøleskap i 6 timer for at luftboblene skal fordampe. Deretter, rør svært forsiktig inn litt smeltet gelatin (legg gelatinen i vannbad til den blir flytende, ha så i væsken). Vi vil ikke ha nye luftbobler.

Toppen på kaken som lokket skal dekke, må være 100% plant. Ingen humper her, gelelokket er tynt slik at fraktalen fort blir brutt hvis ikke underlaget er helt plant.

Fraktalmønster:
10 ml vodka
5 ml campari ELLER aller helst cochineal-pulver eller et annet sterkt fargestoff.

Hell forsiktig blandingen inn i base-væsken med en teskje, du trenger svært lite(!), og fraktalmønsteret dannes. Gjør dette der kaken skal stå og stivne! Ikke flytt på kaken etter at mønsteret er dannet, nå skal det stivne i fred.

TIPS: Test teknikken noen ganger før du skal ha det på kaka, bare lag væsken i tallerker og test og test til mønsteret blir perfekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar