tirsdag 23. april 2013

Vanilje cupcakes med sitron marengs topping


ca 16 cupcakes

225 gram sukker
1 vaniljestang
175 gram hvetemel
1,5 ts natron (baking soda fåes kjøpt på bl.a. Meny, det er orginalen men natron fungerer)
1,5 ts salt
60 gram usaltet smør
2 store egg
75 gram creme fraiche eller rømme
60 ml olje (f.eks. solsikke, raps eller soya olje)
1 ts vanilje extract
160 ml melk (evt. fløte eller en blanding av fløte og melk)

Skrap ut frøene av vaniljestangen og bland frøene godt med sukkeret - med en skje eller med fingrene.

Bland det øvrige tørre i en kjøkkenmaskin. Ha i romtemperert smør og bland til det blir en smulete blanding.

Ha egg, creme fraiche, vaniljeekstrakt og olje i en bolle og bland godt.  Mål opp melken. Bland først egge-blandingen inn i det tørre, deretter melkeblandingen. Dette gir en sånn passe våt røre, som du fyller i muffinsformer, halvveis opp - ikke mer, da renner det over. Stek i 15-20 min avhengig av størrelsen på formene. Du sjekker med en tannpirker e.l. om de er ferdige - det skal ikke sitte deig på pinnen når du trekker den ut.

Stekes på 175 grader i ca 14 min. Avkjøl på rist før du pynter.

Sitron marengs topping
330 g sukker
1 dl vann
150 g eggehvite

Kok opp 300 g sukker og 1 dl vann til sukkerlake, ca 115 grader.
Pisk eggehvitene og 30 g sukker til marengs. Mens mikseren går sakte, hell den kokende sukkerlakene i en tynn stråle i blandingen og pisk til blandingen er avkjølt og du har en stiv, skinnende marengs. Tilsett den smakstilsetningen du ønsker, her foreslår jeg sitronsaft. Smak til du får ønsket sitronsmak. Bringebær er også godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar