onsdag 20. mars 2013

Choc chip cookie dough devils food cake cheese cake




Chocolate Chip Cookie Dough Devil's Food Cake Cheesecake
20-23 cm form, ca. 15-18 biter - en svært mektig kake.

Devils Food Cake
29 g høykvalitets bittersøt sjokolade (f.eks. Valrhona Caraïbe), jevnt hakket
0,4 dl mørkt kakaopulver
2,36 dl varm kaffe  (can use hot water or decaf coffee if caffeine sensitive)
1 egg
1 eggeplomme
2 ss rømme
1 ts vaniljeekstrakt
3 dl hvetemel
1,8 dl lys brunt sukker, tettpakket
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
8 ss usaltet smør, mykt

Sett ovnen på 175 grader. Smør en 23 cm form med fett og kle med en sirkel bakepapir. Smør papiret også. Pisk sammen sjokoladen, kakaoen og varm kaffe til det er en jevn blanding. Sett til side. I en annen bolle, bland egg, eggeplomme, rømme, halvparten av sjokoladeblandingen og vaniljen til det er jevnt (kun). I kjøkkenmaskinbollen, bland mel, brunt sukker, bakepulver og salt på lav hastighet i 30 sek. Tilsett det myke smøret og resten av sjokolademiksen. Miks på lav hastighet til det tørre er vått. Øk hastigheten til medium og miks i 30 sek. TIlsett deretter (når bollen står stille) eggeblandingen i 2 omganger: først på lav hastighet og sakte økende til medkum. Pisk på medium hastighet i 45 sek etter hver tilsetning av eggeblanding. Røren vil være litt fluffy. Ha blandingen over i formen og gjør toppen jevn med en spatel. Stek i 30-40 min (sjekk ved 30 min). Kaken er ferdig når du kan stikke en tannpirker inni og det ikke sitter røre på når du trekker den ut, og/eller når kaken spretter tilbake når du presser den litt ned. La kaken kjøle seg ned i 10 min på en rist, ta den deretter ut av formen og la kjøle seg helt ned på risten. 

Ostekake
8 ss usaltet smør, mykt
1,2 dl sukker
450 g kremost, myk
2 egg
42 g cook and serve vanilla pudding mix
2 ss sirup
2 ts vanilje ekstrakt
1 ts bakepulver

Sett ovnen på163 grader.  Smør en 23 cm form, kle med bakepapir og smør bakepapiret. Sprinkle litt mel over papiret/formen. Sett til side.Bland smør og sukker i en bolle til mykt og fint, og ha det over i kjøkkenmaskinen med paddle-mikseren. Tilsett smøreost litt og litt til det er glatt. Sett så på medium hastighet og tilsett étt egg av gangen. Tilsett så vanilla pudding mix, sirup, vanilje og bakepulver, og miks til det er godt blandet. Ha røren i formen, gjør toppen glatt og stek i 55 min-1 t. Kaken vil puffe opp under baking, så synke sammen. La kaken kjøle ned i formen. Ta ut og frys. 

Chocolate chip cookie dough
7 dl hvetemel
3/4 ts salt
3 dl lys brunt sukker, tettpakket
2 dl sukker
2,36 dl usaltet smør, smeltet
1 1/4 ts vaniljeekstrakt
2,36 dl chocolate chips
6 ss helmelk


Kle en 23 cm form med bakepapir. Rist sammen mel, salt, brunt sukker og hvitt sukker. Hell oppi smør og vaniljeekstrakt. Miks til det blir en tørr deig. Tilsett sjokoladechipsene og miks på lav hastighet. Når chipsene er jevnt fordelig, tilsett spiseskjeene med melk en av gangen på lav hastighet. Ta ut deigen og press nedi formen. Putt i fryseren til kaken skal monteres. 


Lett sjokolade-sirup smørkrem
24 ss usaltet smør
9,2 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss sirup
1 ss kakaopulver
1/4 ts salt


Bland smør og melis i en mikserbolle. Miks på lav hastighet til det er akkurat blandet, deretter pisk på høy hastighet til det er ordentlig blandet. Stopp maskinen og legg til vanilje, sirup, kakaopulver og salt. Miks på høy hastighet til det er lett og fluffy.


Montering:
En håndfull sjokoladechips
Evt. 1/2 kopp finknuste sjokoladekjeks


Legg de tre delene av kaken oppå hverandre. Cookie dough nederst, sjokoladekake i midten og ostekake på toppen. Dekk med glasur og pynt det du er god for med f.eks. chips og kjeks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar