onsdag 20. mars 2013

Sjokolade cupcakes med sitron-mascarpone-krem

Oppskriften gir ca. 18 cupcakes

Sjokolade cupcakes
201 g sukker
128 g mel
64 g kakao
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
1 egg, pisket
44 ml smør eller vegetabilsk olje (jeg foretrekker smør)
112 ml melk
125 ml kokende vann

1. Forvarm ovnen til 180 grader. Forbered 18 cupcake former og liners.
2. I en mikser bolle, bland sukker, mel, kakao, salt, bakepulver og natron. Miks til det er blandet.
3. I en egen bolle, ha i pisket egg, vegetabilsk olje og melk. Rør til det er blandet. Så, med mikseren på lav hastighet, hell det våte ingrediensene i de tørre ingrediensene. Miks til det er jevnt fordelt.
4. Hell kokende vann i røren og bland på middels lav hastighet til det er en glatt røre.
5. Fyll cupcake-formene 2/3 fulle.
6. Stek i 20-30 minutter. Stikk en tannpirker i en av dem, kommer den ut ren, er de ferdige. La avkjøles helt.

Tips: Jeg anbefaler å bruke cupcake-papir-former spesielt for denne oppskriften, fordi kaken er så fuktig og luftig at den vil trolig sitte fast i cupcake formen hvis du ikke bruker papirformer oppi.

Sitron mascarpone-krem
227 g mascarpone ost
32 g melis
ferskt revet skall av 2 store sitroner
1 dl kremfløte

1. Bland alle ingrediensene i en mikser. Miks på høy hastighet til du får myke topper. Ikke overmix!
2. Umiddelbart etter at den er klar, dekorér de avkjølte cupcakene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar